40 års erfarenhet

Geberit och duschtoaletten

Geberit förstod tidigt behovet av bättre hygien och renhet och redan 1978 infördes den första Geberit-toaletten med duschfunktion. Medan nyheten mottogs med viss försiktighet i Europa, blev den snart en naturlig del av hushållet i Japan.

Under de senaste 40 åren har Geberit utvecklat och förbättrat duschtoaletten. Alltid med målsättningen att erbjuda kunderna den högsta standarden av komfort, teknik, design och kvalitet. Med Geberit AquaClean har den nya hygienstandarden även flyttat in i det europeiska badrummet, och även en ny känsla av fräschör och renhet.

Duschtoalettens historia i bilder

Startskottet: 1978

Skiss av den första Geberit duschtoaletten Geberit-o-Mat

När Geberit lanserade Geberella WC-sits med duschfunktion 1978 samt duschtoaletten Geberit-O-Mat som första Geberit WC med integrerad duschfunktion, väckte temat intimvård uppseende över hela världen.

Japan, som är kända för sina höga krav på renhet och kroppsvård, skapade snabbt en massmarknad på hemmaplan för duschtoaletten. Några år senare fanns de innovativa toaletterna i vartannat hushåll. I Europa skulle det dröja ytterligare en tid innan duschtoaletten gjorde intåg i badrummen.

Geberit vidareutvecklade duschprincipen och lanserade den första väggmonterade duschtoaletten med inbyggnadscistern som kunde kopplas till en helt ny design under namnet Balena.

AquaClean: 2009

Floden Mera som gett namn åt duschtoaletten Geberit AquaClean Mera

År 2009 lanserades den helt omarbetade produktlinjen under namnet Geberit AquaClean. Sedan 2013 har dessa kompletterats med designorienterade modeller. Först ut stod AquaClean Sela, som uppfyllde kraven på ren badrumsdesign och Geberit AquaCleans känsla av fräschör.

Känslan av fräschör märks även i produktnamnet: ”Sela” är namnet på den källa där floden Inn har sitt ursprung i dalgången Engadin i Schweiz. Även de efterföljande duschtoaletterna i AquaClean-familjen har fått sina namn efter vattendrag i de schweiziska alperna: Mera och Tuma. Floden Mera har sitt ursprung i Oberengadin och flodens namn är perfekt för ett mästerverk när det gäller design och revolutionär komfortteknologi.

2017 lanserade Geberit den kompakta allroundmodellen, AquaClean Tuma. Denna duschtoalett förvandlar även små badrum till en wellnessoas, snabbt och okomplicerat.

Produktportföljen är komplett: 2019

Produktportfölj Geberit AquaClean Mera, Sela, Tuma

Produktfamiljen AquaClean kompletterades 2019 av nya AquaClean Sela, som även den tagits fram av Christoph Behling. Den eleganta och estetiska duschtoaletten passar i nästintill varje badrumsmiljö. Den högkvalitativa duschtoaletten har utrustats med fler optimerade funktioner.

Med Mera, Sela och Tuma erbjuder Geberit nu rätt produkt för varje behov

Ladda ner produktbroschyr  (4.9 MB)