Geberit och miljön

Hållbarhet

Geberit skapar hållbar livskvalitet med innovativa lösningar, omfattande know-how och konsekvent fokus på just hållbarhet – för samtliga produkter, områden och processer. Vatten är en bristvara i stora delar av världen. Med tanke på våra kommande generationer måste vi därför hantera denna livsviktiga resurs på ett omsorgsfullt och effektivt sätt.

Geberit strävar efter att skapa livskvalitet som varar länge genom en noggrann miljöstrategi, hållbara produkter som sparar vatten genom hela deras livscykel, och vårt sociala engagemang.

Detta konsekventa fokus på hållbarhet gynnar miljön, kunder, partners och våra anställda.

Duschtoaletten Geberit AquaClean: En hållbar kvalitetsprodukt

Ekologisk balans Geberit AquaClean duschtoalett

Duschtoaletter från Geberit får högt betyg vid livscykelutvärderingar och är likvärdiga med konventionella toaletter och förbrukningen av toalettpapper. Den extra vattenförbrukning som en duschtoalett medför är sekundär jämfört med den pappersförbrukning som en konventionell toalett kräver.

Individuella inställningar med Geberit AquaClean-produkterna möjliggör för extra energibesparingar och ytterligare reduceringar av deras miljöpåverkan. I standbyläget (energisparläge) är energiförbrukningen för alla AquaClean-modeller inte mer än 0,5 watt per timme. Samtliga AquaClean-modeller har ett energisparläge och uppfyller de europeiska ekodesignkraven (ErP-direktiven).

Bra att veta